14 лютого - День усіх закоханих!

СКРИЖАЛІ АГРАРНОЇ НАУКИ

До Дня науки, який цього року відзначається 20 травня, наукова бібліотека підготувала відкритий перегляд «Скрижалі аграрної науки». На виставці представлені корифеї аграрної науки В. Р. Вільямс, К. К. Гедройц, Д. М. Прянишников, О. М. Соколовський, І. О. Стебут, В. П. Горячкін, Л. П. Семеренко, В. В. Докучаєв, плеяда науковців ТДАТУ 60-80 рр. та сьогодення. На перегляді можна ознайомитись з монографіями, авторефератами дисертацій, збірниками наукових праць, бібліографічними покажчиками вчених, які розкривають прогресивні новації та впровадження передових технологій у сільському господарстві. Доповнюють представлений матеріал статті в наукових фахових журналах.

Україна – аграрна країна. Сьогодні це – абсолютно незаперечний факт.
Українська держава багата на родючі землі. На території України знаходиться 32 млн. гектарів чорнозему, що становить третину орних земель всієї Європи. Завдяки цьому країна посідає третє місце в світі з експорту кукурудзи, п’яте – за експортом пшениці. Головними продуктами сільськогосподарського виробництва в Україні були і є зерно, картопля, молоко, м’ясо, цукор.

Україна здавна славилася своїми досягненнями у рослинництві, які були забезпечені створенням нових високоврожайних сортів. Багато високоврожайних сортів ученими України були створені у процесі вдосконалення кукурудзи, ячменю, круп’яних, овочевих та баштанних культур, у галузях садівництва та виноградарства. Тому неоціненною є праця наших науковців в цій сфері.

         Вагомий внесок у розвиток аграрної науки зробили і науковці ТДАТУ.
         Зі святом вас – науковці.


Коментарі