14 лютого - День усіх закоханих!

ЗОЛОТІ ЗЕРНА УКРАЇНСЬКОЇ ПОЕЗІЇ

 Поезія – вона сльоза немов,
священна й кришталево чиста,
краса, піднесеність, врочистість,
і гнів, і розпач, і любов.
Василь Ганущак
До Всесвітнього дня поезії, який відзначається  21-го березня, наукова бібліотека підготувала перегляд літератури  «Золоті зерна української поезії». На перегляді представлені книги українських поетів від класиків Івана Котляревського і Григорія Сковороди до молодих поетів – наших сучасників: Андрія Бондара, Сергія Жадана, Богдани Матіяш та інших. Так звані «двотисячники» вже встигли написати багато цікавих текстів, які претендують на те, щоб лишатися в історії наступних поколінь. Народжуючись, ця поезія є молитвою, та звертається вона тепер до молодих, енергійних, целеспрямованих читачів з активною громадською позицією.

У 1999 році на 30 сесії генеральної конференції ЮНЕСКО було вирішено відзначати Всесвітній день поезії 21 березня. «Поезія, – говориться в рішенні ЮНЕСКО, – може стати відповіддю на найгостріші і найглибші духовні питання сучасної людини, але для цього необхідно привернути до неї широку суспільну увагу. Крім того, Всесвітній день поезії повинен дати можливість ширше заявити про себе невеликим видавництвам, чиїми зусиллями, в основному, доходить до читачів творчість сучасних поетів, літературним клубам, що відроджують одвічну традицію живого поетичного слова».
Цей День, вважає ЮНЕСКО, покликаний послугувати створенню позитивного іміджу поезії як справді сучасного мистецтва, відкритого людям.
Запрошуємо до перегляду,  який демонструється на абонементі художньої літератури!


Коментарі