14 лютого - День усіх закоханих!

Міжнародний день театру


Міжнародний день театру встановлений в 1961 році IX конгресом Міжнародного інституту театру (МІТ) і святкується 27 березня. Це не просто професійне свято майстрів сцени — це свято мільйонів глядачів.
Діяльність Міжнародного інституту театру, згідно його статуту, повинна бути спрямована на «зміцнення миру і дружби між народами, на розширення творчої співпраці всіх діячів світу».
Слово «театр» походить від грецького «theatron» — місце для видовищ, видовище. Театр — це рід мистецтва, а також будівля, призначена для представлення драматичних творів перед публікою.

Згадка про першу театральній постановці датується 2500 роком до нашої ери. Перша театральна гра відбулася в Єгипті, сюжетом послужили образи єгипетської міфології — історії бога Осіріса. Це було зародженням довгої і міцному зв'язку між театром і релігією. У древній Греції театр став формуватися як мистецтво, встановлювалися чіткі визначення трагедії і комедії, а також інших театральних форм. Давньогрецькі театральні вистави також використовували міфологічні образи.

В Україні традиційно з нагоди Міжнародного дня театру проводяться театральні фестивалі, нагороджуються художні колективи, театри показують свої кращі спектаклі. 

Коментарі