14 лютого - День усіх закоханих!

МІЖНАРОДНИЙ ФЛЕШМОБ
«GLOBAL SHEVCHENKO»


До дня народження Тараса Шевченка у світі стартував міжнародний флешмоб «Global Shevchenko». Наукова бібліотека ТДАТУ приєдналась до громадської ініціативи. До цієї дати на абонементі художньої літератури експонується експрес-виставка «Шевченківська весна».

Мета флешмобу – вшанувати пам’ять великого Кобзаря та  показати пам’ятники, встановлені по всьому світу та Україні, що свідчить про його визнання.
Правила флешмобу дуже прості:
1) До 9 березня необхідно зробити фото або селфі біля пам’ятника Тараса Шевченка;
2) Опублікувати фото біля пам’ятника на офіційній сторінці флешмобу у Facebook, а також на своїх сторінках в соціальних мережах, обов’язково вказавши хеш-тег #GlobalShevchenko країну та місто, де зроблено фото. Наприклад: Львів, Україна #GlobalShevchenko або Washington, USA #GlobalShevchenko.

9 березня о 16:00 (за київським часом) організатори закликають українців по всьому світу прийти до пам’ятників Тарасу Шевченку та одночасно зачитати вірш «В казематі» (Мені однаково, чи буду…). Це буде найбільше одночасне читання Шевченка в історії.
Нагадаємо, що загалом, в Україні та світі встановлено 1385 пам’ятників Кобзареві, з них 1256 – в Україні та 129 – за кордоном у 35 країнах. Це найбільша у світі кількість монументів, встановлених діячеві культури.
Наукова бібліотека запрошує студентів та викладачів приєднатися до флешмобу!


Коментарі