14 лютого - День усіх закоханих!

ПРИКРАСЬ ЖИТТЯ УКРАЇНСЬКОЮ

До Міжнародного дня рідної мови, що відзначається 21 лютого, наукова бібліотека підготувала тематичну виставку «Прикрась життя українською».
На виставці представлені видання М. Грушевського «Про українську мову і українську школу, «Кобзар» Т. Г. Шевченка, Г. Півторака «Українці звідки ми і наша мова», О. Олійника «Культура мовлення», практикуми та довідники, та інфографіка проекту «Словопис».

У світі налічується близько трьох тисяч мов. І серед них – ніби запашна квітка в чудовому букеті – українська мова. Її багатство і краса, витонченість і мелодійність визнана світом: ще у 1928 році, у Парижі, на Міжнародному конкурсі мов, українська мова посіла третє місце (після французької та перської).
Рідна мова – це мова дитинства, мова найпершого досвіду пізнання світу, основа перших взаємовідносин у суспільстві.
Ми не маємо права втрачати нашу мову! Не маємо права забувати, уникати, ігнорувати ті слова, вирази, фразеологізми, авторами яких є найвідоміші українські письменники та дослідники. Автором яких є весь український народ. Спробуйте сказати вголос слова «кришталь», «оксамит» чи «серденько». Хіба не гарно? Звучить, як пісня в прямому сенсі цього слова. Наша мова унікальна, тому що в ній дивовижне, неповторне поєднання звуків у словах.
Розмовляйте українською, цінуйте та любіть її! Досліджуйте нашу унікальну мову разом з нами!

Українська – сучасно і своєчасно! Збагати себе українською!

Коментарі