14 лютого - День усіх закоханих!

ЯПОНІЯ – КРАЇНА СХОДУ СОНЦЯ

         2017 рік за ініціативою Президента України оголошено роком Японії в Україні . До цієї  події на першому поверсі наукової бібліотеки демонструється тематична виставка «Країна сходу сонця». На виставці представлені книги, які розкривають традиції, економічний та технічний розвиток цієї східної країни та твори великих майстрів японської художньої літератури.

Японія – країна з дуже давніми й непорушними традиціями, які чітко дотримуються й досі. Так залишилися традиційними японський костюм, літературна японська мова, національний інтер’єр, церемонія чаювання, театр «кабукі» і величезна кількість інших оригінальних звичаїв. І це все — в оточенні надсучасних нанотехнологій!


У книгах «Мистецтво Японії», «Очерк истории культуры средневековой Японии», «Деловая Япония» В. Спандарьяна, «Стратегия – технология» Ш. Тацуко, «Японія в глянці і без нього» В. Карпенко ви побачите таке унікальне поєднання традиційного й сучасного суспільства, чого не зустрінеш у будь-якій іншій культурі.
Унікальним також є ставлення японців до природи — воно сповнене глибокого споглядання і романтики. Цей народ захоплюються натуральною красою пейзажу, квітів, моря, яку здавна оспівує у віршах і прозі. Твори талановитих поетів та письменників Акутогави Рюноске, Ибусе Масудзі, Ясунарі Кавабати, Кобаясі Кютзо, сучасного і дуже модного серед молоді Харукі Муракамі та багатьох інших представлені на тематичній виставці.

Запрошуємо до перегляду!

Коментарі