14 лютого - День усіх закоханих!

МОЛОДЬ У ЗЛАГОДІ З ЗАКОНОМ

 «Молодь – це майбутнє нації і саме їй належить вирішальна роль у справі духовного оновлення нації, привнесення в українське життя інтелігентності, принциповості, ідейності…»                                                                                                                                                                                М. Грушевський

У 1950 році Генеральна Асамблея ООН запропонувала усім державам святкувати 10 грудня як День прав людини, бо саме в цей день в 1948 році було прийнято Загальну декларацію прав людини. Ця Декларація стала першим світовим документом, яка сформулювала положення про права людини.

З цієї нагоди наукова бібліотека підготувала книжкову виставку «Молодь у злагоді з законом», де можна знайти відповіді на деякі правові питання. На виставці представлена література з конституційного, громадянського, трудового права, коментарі до закону України «Про вищу освіту» та ін..

Молодь є основою громадянського суспільства України. Саме від підтримки молодих людей сьогодні повною мірою залежать добробут та процвітання всього суспільства в майбутньому. Держава сприяє формуванню та розвитку молодіжної політики в Україні в соціальному, культурному та освітньому аспектах.

Право, закони супроводжують людину все її життя. Щоб уміло і правильно користуватися своїми правами та добре виконувати свої обов’язки, не порушуючи прав і законних інтересів інших, треба знати закони.


Коментарі