14 лютого - День усіх закоханих!

День Гідності та Свободи


Українське свято День Гідності та Свободи було започатковане Президентом України Петром Порошенком 13 листопада 2014 року відповідним указом. Воно відзначається на честь початку двох українських революцій: Помаранчевої революції (2004) та Революції гідності (Євромайдану) (2013).
Нагадаємо що в 2005 році Віктор Ющенко будучи президентом встановив на 22 листопада День свободи в Україні на честь початку Помаранчевої революції. Пізніше, наступний Президент Віктор Янукович переніс це свято на 22 січня та об'єднав його з Днем соборності України започаткувавши в 2011 році нове свято - День Соборності та Свободи України. І вже діючий президент Петро Порошенко указом від 13 листопада 2014 року скасував свято День Соборності та Свободи України та відновив свято Дня соборності України, а на 21 листопада встановив нове свято на честь початку двох українських революції - День Гідності та Свободи України.



Україна – це територія гідності і свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції – наш Майдан 2004 року і Революція Гідності 2013 року. Я впевнений, що це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи.

Коментарі