14 лютого - День усіх закоханих!

Зернобобові: культура з фантастичним потенціалом

Організація Об’єднаних націй визнала 2016 рік міжнародним роком зернобобових культур. З цієї нагоди наукова бібліотека презентує тематичну виставку «Культура з фантастичним потенціалом». На виставці представлені книги: «Зернобобові культури», «Выращиваем бобовые», «Вирощуйте горох – це вигідно», а також статті із періодичних виданнь «Farmer», «Пропозиція», «Овочі та фрукти», «Овощеводство» про вирощування гороху, квасолі та сої.

Зернобобові є життєво важливим джерелом амінокислот і рослинного білка, а тому повинні включатися до складу здорового раціону. Крім іншого, ці культури є незамінним джерелом одержання рослинного білка для багатьох тварин, їх часто висівають у багатокомпонентних сумішах з кукурудзою, бобами, суданською травою.
В Україні росте близько 310 видів зернобобових. Вони мають велике господарське значення. А такі види зернобобових як горох, квасоля. боби, соя найбільше вирощують в Україні. Вони вважаються необхідною складовою продуктового кошика будь-якої людини.
Сучасні агрономи висаджують зернобобові, щоб підвищити родючість землі, так як вони володіють високими азотфіксуючими властивостями. Це позитивно впливає на навколишнє середовище і підвищує родючість ґрунтів.


Коментарі