14 лютого - День усіх закоханих!

До уваги користувачів – перегляд літератури
«Мелодія каменю»

З нагоди Міжнародного дня пам’яток та історичних місць, який  традиційно відзначають починаючи з 1984 року 18 квітня, наукова бібліотека підготувала перегляд літератури «Мелодія каменю», що демонструється на абонементі художньої літератури. Свято було встановлено Асамблеєю Міжнародної ради з питань охорони пам’яток та визначних місць, що діє при ЮНЕСКО  у 1983 році.

На перегляді представлені енциклопедичні видання: «Сто великих памятников», «Сто великих заповедников и парков», «Сто великих храмов», а також книги про видатні українські пам’ятки культури: Кам’яненець -Подільський – місто-фортецю, що називають «квіткою на камені», Софійський музей-заповідник, перлину в короні парків світу «Софіївку», про чарівність малих історичних міст України Хотинь та Немирів.

Кожна країна – це своя багата історія та культура. Кожна епоха залишає нам у спадщину якусь пам’ятку, що зберігає в собі згадку про певну визначну подію чи визначну постать  і так чи інакше вплинула на становлення й розвиток країни. Світ несказанно багатий на культурні пам’ятники та різні історичні визначні пам’ятки, але чи буде у наших нащадків можливість помилуватися ними, доторкнутися до минулого, цілком залежить від нас.

Давайте будемо берегти
Історії мідних вартою,
Місця призначаємих зустрічей.
З днем місць історії нашої!

Коментарі