14 лютого - День усіх закоханих!

Молодь: уроки права, уроки життя

До Всесвітнього дня захисту прав людини, що відзначається 10 грудня, наукова бібліотека  підготувала тематичну виставку «Молодь: уроки права, уроки життя». На виставці представлені книги та періодичні видання з історії права та прав людини.

Міжнародний День прав людини відзначають з10 грудня 1950 року. В цей день проводиться пленарне засідання ООН і всесвітня організація відзначає тих, хто зробив вагомий внесок у захист людських прав і свобод, а Норвезький Нобелівський комітет в Осло вручає 10 грудня Нобелівську нагороду миру.

Запровадження єдиної міжнародної системи захисту прав людини стало одним із найважливіших завдань створеної після завершення Другої світової війни Організації Об’єднаних Націй. Створена Декларація визнається універсальним і ефективним механізмом та інструментом захисту прав людини в світовому масштабі. На сьогодні Декларація перекладена на 360 мов, а на її базі розроблено понад 80 міжнародних договорів.
За оцінкою експертів, положення Конституції України повною мірою відповідають Загальній Декларації прав людини.
Права людини обов’язково потрібно знати  молодому поколінню, про це наголошує представлена виставка. Запрошуємо всіх до її перегляду.

Коментарі