14 лютого - День усіх закоханих!

Голодомор. Жнива скорботи

До Дня пам’яті жертв голодомору 1932-1933рр., який відзначається щорічно в четверту суботу листопада, наукова бібліотека проводить літературно-історичну годину – реквієм «Голодомор. Жнива скорботи». Захід відбудеться 25 листопада в ЦКІД.
До цієї дати у великому читальному залі демонструється тематична виставка «Свіча пам’яті», на якій представлені документальні та художні матеріали, в яких висвітлюється тема голодомору.

Пам’ять – нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни. Там багато сторінок вписано кривавими і чорними кольорами. 1933 рік найчорніший час в історії України. В світі не зафіксовано голоду, подібного тому, що випав тоді на долю однієї з найродючіших і найблагородніших країн.


«Не повертайтесь на згарище, бо здійметься вітер і запорошить вам попелом очі», – сказав колись класик, але ми не зможемо увійти в день прийдешній вільними. Якщо не повернемось у минуле, не побачимо все: і найстрашніше, і найсвітліше до останньої краплі – не переживемо день вчорашній.

Коментарі