14 лютого - День усіх закоханих!

Шевченківський тиждень

             
Тарас Шевченко… Геній, мислитель, пророк. Людина    незвичайної долі й незвичайного таланту, що здобула світову  славу. Увібравши в себе душу народу, він підніс його духовну  велич і красу на найвищу височінь, чим збагатив увесь світ. Тарас  Григорович Шевченко звеличив Україну, звеличив весь  український народ. Щороку в березневі дні Україна святкує  річницю з Дня народження великого Кобзаря-пророка.
     201-річницю Шевченка ми святкуємо на тлі доленосних і трагічних подій в історії українського народу. Тисячі справжніх патріотів боронять Україну від ворога, не шкодуючи власного життя.
            І саме тому нинішній шевченківський тиждень проходить по всій Україні під гаслом «Борітеся, поборете. Шевченко мобілізує».
 В рамках тижня проходять такі заходи:
  • патріотична поетична акція «Борітеся, поборете. Шевченко мобілізує»;
  •  тематична виставка «Світоч української літератури» демонструється на абонементі художньої літератури.
              Наукова бібліотека разом з університетською громадою долучилась до цієї акції. Біля пам'ятника Т. Г. Шевченку 10 березня  пройшов святковий мітинг на якому лунали вірші славетного поета-пророка у виконанні студентів ТДАТУ.
 Кожен, хто у ці шевченкові дні приєднається до марафону як декламатор чи слухач, хто відкриє у ці дні «Кобзаря», без сумніву, долучиться до національно-визвольної боротьбиШевченко мобілізує на боротьбу за захист України!



Коментарі