14 лютого - День усіх закоханих!

Літературно-тематичний вечір «Поетичне обличчя епохи»


    25 березня у приміщенні бібліотеки студентського  гуртожитку №1 ТДАТУ відбувся літературно-тематичний  вечір «Поетичне обличчя епохи». Цей захід був  присвячений Всесвітньому дню поезії та 85-річчю української поетеси, лауреата Шевченківської премії, премій імені Петрарки (Італія) та Фундацій Антоновича (США) – Ліни Василівни Костенко.
        Такі поети, люди з таким духовним началом, як Ліна Костенко, не можуть жити без Батьківщини. Спрага до поезії у неї така ж природна, як потреба любити мати сім’ю, ростити дітей. І тому творчість цієї талановитої поетеси до смаку читачам різного віку, адже вона є школою літературного стилю, художнього бачення життя, чудової мови. А ще – вона поза часом.  Недаремно ж зацікавленість її творами з кожним роком зростає, особливо серед молоді.
       Лейтмотивом літературно-тематичного вечора була, звичайно ж, поезія. Вірші Ліни Костенко читали студенти університету та співробітники бібліотеки. Розповідь бібліотекаря Л.О. Петрової про складний життєвий шлях, нелегку долю поета також, як червоно-чорною вишивкою, переплітали вірші. Любовна лірика Ліни Костенко у виконанні студентки енергетичного факультету Дудіної Марії знайшла шлях до серця всіх присутніх.
      Феномен Ліни Костенко – «поета для епох» втілюється в її доленосних віршах:
Я вибрала Долю собі сама.
І що зі мною не станеться, -
У мене жодних претензій нема
До Долі – моєї обраниці.
                                   Ліна Костенко.






Коментарі