14 лютого - День усіх закоханих!

ВПРОВАДЖУЄМО  СТАНДАРТИ   ІНФОРМАЦІЙНОЇ ГРАМОТНОСТІ

            Розширення доступу до інформаційних ресурсів та Інтернету вимагають формування у студентів інформаційної грамотності та глобальної інформаційної культури. Сьогодні такі знання необхідні студенту,в першу чергу, для навчання. 

Науковій бібліотеці, як головному інформаційному підрозділу університету, відведена основна роль у навчанні студентів інформаційній компетентності.

З початку  вересня наукова бібліотека провела 32 заняття з Інформаційної культури зі студентами 1-3 курсів. Студенти  знайомились з on-line сервісами бібліотеки, які забезпечують доступ до навчально-інформаційних ресурсів. В першу чергу, це Web-сайт бібліотеки, який дозволяє цілодобово  користуватися  ресурсами, далі - електронний каталог та електронна бібліотека, бази даних електронних каталогів провідних бібліотек України.

В залі електронних ресурсів проведено 83 експрес-тренінги для студентів стаціонару та заочного відділення. Вони розраховані на користувачів-початківців, що мають комп'ютерні навички, і зможуть самостійно шукати інформацію в електронному каталозі бібліотеки і його online-версії.

Всі питання, які розглядались на заняттях, надають практичні навички в пошуку інформації для навчання. Ми дякуємо викладачам Алексєєвой О. М., Загорко Н. П., Легезі Д. Г., Дашивець Г. І., Тебенко В. М., Лисак О. І. за надану  можливість навчити студентів орієнтуватися в інформаційному потоці.  

Запрошуємо кураторів, викладачів та студентів до співпраці з науковою бібліотекою!





Коментарі