14 лютого - День усіх закоханих!

Родина - берегиня людських цінностей

       Апостол Павло називав сім'ю "домашньою церквою". Сім’я – найважливіший інститут суспільства. Саме тому у кожній країні є свято сім’ї. В Україні воно вдзначається 15 травня. Звертая увагу на важливість родини, ООН проголосила 2014 рік «Міжнародним роком сім’ї». Цей рік стане ювілейний 20-м — саме стільки років минуло з моменту оголошення першого «Року сім’ї».
       До Всесвітнього дня родини наукова бібліотека підготувала ряд заходів: тематичну виставку «Сімейні саги» та годину спілкування «Узы Гименея или тайны семейной жизни», що пройшла 14 травня в студентському гуртожитку №3.
      На виставці «Сімейні саги» представлені книги видатних письменників І. Нечуй-Левицького, Л. Толстого, Дж. Голсуорсі, Т. Драйзера та ін., в яких перед читачами проходять світи стосунків різних сімейних династій.
Година спілкування «Узы Гименея или тайны семейной жизни» розпочалась з цікавого екскурсу історії виникнення сім’ї і шлюбу, який провела бібліотекар Петрова Л. О. До уваги присутніх була представлена добірка «Кращі книги про сім'ю».
      До спілкування зі студентами було запрошено викладача кафедри «Соціології та філософії», психолога Ольгу Вікторівну Крупенко. Як практикуючий психолог вона зупинилась на питаннях психологічної сумісності подружніх взаємин та проблем досягнення взаєморозуміння молодих сімей. 
     Ольгою Вікторівною було розглянуто приклади деяких життєвих ситуацій та надано практичні поради. Студенти активно приймали участь у обговоренні різних сімейних ситуацій. Захід супроводжувався мультимедійною презентацією.



Коментарі