14 лютого - День усіх закоханих!

#читай_досягай


 20 січня стартувала всеукраїнська акція #читай_досягай від Українського інституту книги і Міністерства культури та інформаційної політики України за участі українських урядовців, громадських та культурних діячів.

У межах акції українці поділяться книгами, які сформували їхню свідомість та вплинули на життя, а також розкажуть про книжки, які планують читати у цьому році. Акція «#Читай_досягай» спрямована продемонструвати українцям взаємозв’язок між читанням та життєвими здобутками і заохотити читати більше книг, щоб досягати нових звершень.

В середньому, українці читають менше однієї книги на рік. Лише 8% населення читає кожного дня, 38% – раз на місяць, а 19% є нерегулярними читачами. Хоча при цьому 90% вважає, що читання сприяє саморозвитку

Читання – не просто корисна звичка, це – шлях до здобутків. Воно позитивно впливає на розвиток мислення, мовлення, уяви, креативності, емоційного інтелекту та вміння адаптуватися до навчання.

Читання розвиває soft skills у дорослих та дітей. Наприклад, Білл Гейтс читає близько 50 книг щороку. Коли в Ілона Маска запитали, як він навчився будувати ракети, він відповів: «Я читав книги».

Наукова бібліотека ТДАТУ долучилась до акції «#Читай_досягай». Запрошуємо всю університетську спільноту, студентство взяти участь у акції разом з усією Україною.

Покрокова інструкція для кожного, хто бажає підтримати акцію «#Читай_досягай»:
1. Складіть свій особистий ТОП книжок, які на ваш погляд, сприяли вашому особистісному зростанню та досягненню життєвих успіхів.
2. За бажанням розкажіть про книжки, які плануєте читати власним дітям цьогоріч.
3. Поділіться цією добіркою у дописі в соціальних мережах Facebook та/або Instagram.
4. Обов’язково поставте хештег #читай_досягай
5. Переходьте на добірки інших учасників за хештегом та знаходьте чудові книжкові рекомендації!

Про найцікавіші дописи наукова бібліотека розповість на сайтах ТДАТУ та НБ , на сторінках блогу НБ БІБЛІО LIFE та на Facebook.

Читаймо разом! Ділимося своїми враженнями!

Думай! Пізнавай! Мрій! Досягай!










Коментарі