14 лютого - День усіх закоханих!

«Ти себе Українкою звала…»

Наукова бібліотека до 150-річчя видатної української поетеси Лесі Українки розпочинає тиждень шани «Ти себе Українкою звала…».


В рамках тижня передбачено наступні заходи:

Стендова виставка-інсталяція «Віночок шани», яка демонструється у першому корпусі ТДАТУ, де представлені фотоматеріали про життя та діяльність поетеси, виставка прикрашена українськими рушниками та вінками.

Літературно-музична година «Хвилями життя. Поетка Леся», яка відбудеться 24 лютого у читальному залі наукової бібліотеки, за участю ЦКіД. 

 Тематична виставка «Завжди сучасна Леся Українка» буде представлена у читальному залі наукової бібліотеки.

Відеоогляд «Хвилями життя. Поетка Леся» буде презентовано 25 лютого на каналі YouTube  (Наукова бібліотека ТДАТУ).

Леся Українка, наділена потужними і стійкими громадянськими почуттями, високим благородним обов’язком, вірно і повноцінно служила людям, віддаючи свої сили, знання, енергію, талант боротьбі за їхнє щастя, за наближення і торжество на землі справедливості, добра, гуманістичних ідеалів. Літературна спадщина Лесі Українки – органічна і невіддільна складова частина української літератури й культури.

Вона вміла крізь сльози сміятись, серед лиха співати пісні… Силою таланту і духу, вона навчилась приборкувати нестерпний фізичний біль, а її гостре як криця слово, гартує волю і характер українців в часи тяжких випробувань.

Літературна спадщина поетеси широко представлена у фондах наукової бібліотеки. Прихильників таланту Лесі Українки запрошуємо перечитати нетлінні шедеври видатної поетеси, про яку так влучно писав Максим Рильський:

«Ти себе Українкою звала,—

І чи краще знайду ім'я

Тій, що радістю в муках сіяла,

Як отчизна — твоя і моя!»




Коментарі