14 лютого - День усіх закоханих!

Кохай #Читай_Досягай у День Святого Валентина

 

Зовсім небагато часу залишилося до свята, на яке з нетерпінням чекають усі закохані – День Святого Валентина. Кохання надихає на шляхетні вчинки, спонукає до подвигів та досягнень.

Наукова бібліотека до Дня Святого Валентина підготувала виставку-інсталяцію «Історії кохання» та святковий пост на сторінці НБ у Facebook в рамках акції #Читай_досягай.

 Почуття дуже багато значить у житті кожної людини. Воно настільки велике, що спонукає до самовираження, надихає митців на творчість. Не існує у світі тих поетів і письменників, які б не писали про кохання. Які чарівні поезії написані класиками української літератури – це романтичні балади «Тополя», «Катерина» Т. Г. Шевченка, «Лісова пісня» Л. Українки, «Зів’яле листя» І. Франка, ліричні твори М. Рильського, П. Тичини, Л. Костенко, В. Симоненка та багатьох інших, не менш талановитих і відомих авторів.

14 лютого здається, що навіть в повітрі витають любовні флюїди. А якщо ви ще не відчули цього настрою, сіре небо і холодний вітер псують всю романтику – вам на допомогу прийде гарна книга – світова класика.

Нікого не залишать байдужими яскраві образи, захопливі сюжети та сильні і нестримні почуття роману М. Коцюбинського «Тіні забутих предків». Книга створює особливе емоційне напруження, що надовго залишає вийнятковий післясмак.

В. Гюго «Собор Парижской богоматери» - історія, яка пережила століття, стала каноном і дала своїм героям невмирущу славу. Історія любові і трагедії. Любові тих, кому любов була не дана і не дозволена – релігійним саном, фізичної неміччю або чужої злої волі.

Роман «Роксолана» - відомий український письменник Павло Загребельний відтворює події XVI століття, розповідає про дивовижну долю української дівчини Насті Лісовської. Її з іншими односельцями захопив у полон татарський військовий загін. А далі – невільничий ринок, і юна красуня опиняється в гаремі турецького султана Сулеймана.

К. Маккалоу «Поющие в терновнике» - тонкий, філігранний твір про саме життя. Колін Маккалоу вдалося зобразити складні переливи людської душі, спрагу любові, яка живе в кожній жінці, пристрасну натуру і внутрішню силу чоловіка. Ідеальне читання довгими зимовими вечорами під ковдрою або спекотними днями на літній веранді.

Д. Остін «Гордість та упередження» - закохані серця часом легко долають соціальні бар’єри, але не завжди можуть обійти стіни власної гордості, звичайних непорозумінь, а інколи й упередженості. 21-річна Джейн Остін змогла так майстерно викласти у романі сподівання й розчарування, турботи й почуття закоханих Елізабет і містера Дарсі, що її книгу і сьогодні із захопленням читають мільйони читачів різних поколінь.

Цей список можна продовжити, так як тема любовної лірики широко представлена у фонді художнього абонементу.

Читай разом з науковою бібліотекою ТДАТУ. #Читай_досягай








Коментарі