- Отримати посилання
- X
- Електронна пошта
- Інші додатки
- Отримати посилання
- X
- Електронна пошта
- Інші додатки
До
Дня працівників сільського господарства, який щорічно відзначається в Україні у
третю неділю листопада, наукова бібліотека підготувала тематичну виставку «Природний
відбір: органічне сільське господарство».
На
виставці представлені періодичні видання: «Зерно», «Агроном», «Пропозиція»,
«Аграрний тиждень», «Agroexpert», Farmer, та інші. Часописи підіймають такі
питання, як «Органічний NO-TILL», «Сівба по стерні», «Сівозміни в землеробстві
України», «Як отримати гарантований врожай зерна на півдні степу України»,
та інші.
Також представлені видання: міжвідомчий тематичний науковий збірник
«Землеробство», С. П. Танчик «NO-TILL і не тільки. Сучасні системи
землеробства», В. Гридчин «Роль биологизации земледелия в возрождении сельского
хозяйства», «Какое удобрение лучше? СИДЕРАТЫ», «Раціональна система ведення
землеробства», А. Подолінський «Біодинаміка – землеробство майбутнього», Т.В.
Герасько «Еколого-біологічне (органічне) рослинництво», «Фермерське
землеробство», І.Є. Овсінський «Нова система землеробства», В.Х. Ківер
«Фертигація і гербігація в зрошувальному землеробстві України», а також 10 книг
з розділу «Органічне землеробство»: «Вирощуємо зернові і круп’яні культури»,
«Вирощуємо огірки і помідори », «Вирощуємо бобові» та інші.
Ідея
органічного виробництва полягає у повній відмові від застосування ГМО,
антибіотиків, отрутохімікатів та мінеральних добрив. Це призводить до
підвищення природної біологічної активності у ґрунті, відновлення балансу
поживних речовин, підсилюються відновлювальні властивості, нормалізується
робота живих організмів, відбувається приріст гумусу, і як результат –
збільшення урожайності сільськогосподарських культур.
Органічні
продукти та їхнє виробництво – це практика чистого виготовлення здорових
продуктів харчування. Органічне землеробство полягає у мінімальному обробітку
ґрунту. Використання органічних технологій у землеробстві ведуть до підвищення
природної біологічної активності у ґрунті та відновлення балансу натуральних
поживних речовин. За умов ведення органічного господарства підсилюються
відновлювальні властивості, нормалізується робота живих організмів,
відбувається відновлення гумусу, і як результат – збільшення урожайності
сільськогосподарських культур та підвищення якості зерна.
Необхідність
покращення родючості сільськогосподарських земель через «розумне фермерство»
поділяли і поділяють велика кількість фахівців сільського господарства.
Фермери
в усьому світі дедалі переходять на раціональні технології органічного
землеробства – «органічний NO-TILL», які базуються виключно на натуральних,
природних засобах підтримки родючості землі. Така тенденція тільки
розпочинається в Україні, але масштабніший перехід українського сільського
господарства буде успішним лише за умов підтримки органічних Агро технологій на
державному рівні. Адже родюча земля – це запорука збагачення української нації.
Наукова
бібліотека щиро вітає всю університетську спільноту з Днем працівників
сільського господарства. Бажаємо міцного здоров’я, наснаги, миру, злагоди,
невичерпних життєвих сил і нових здобутків!
Світлана Орлова,
провідний бібліотекар
- Отримати посилання
- X
- Електронна пошта
- Інші додатки
Коментарі
Дописати коментар