14 лютого - День усіх закоханих!

Художній світ Володимира Лиса

 

26 жовтня святкує свій 70-річний ювілей Володимир Савович Лис – відомий український письменник і журналіст. Довгий час він працював у редакціях багатьох газет, тому мав нагоду з перших вуст чути різні життєві історії. Саме завдяки цьому у творах читачі побачать правду життя, котра буває драматичною, трагічною, або ж щасливою. Сам автор про це пише так: «Та й світ надто щасливим не буває за своєю природою, от яка біда. Є білі смуги й смуги чорні. Є люди білих смуг, а є чорних, є просто смугасті».

У літературі Володимир Лис дебютував як драматург, п'ять його п'єс було поставлено в різних театрах України, на українському радіо. Як прозаїк заявив про себе 1985 року. Член Національної спілки письменників України та Асоціації українських письменників.

Відомими стали такі книги автора, як «Іван і Чорна Пантера», «Обітниця», «Соло для Соломії», «Діва Млинища», «Романа», «Графиня» та інші. Для юних читачів Володимир Лис написав цикл есе про видатних людей: Сократа, Данила Галицького, Фернандо Магеллана, Ісаака Ньютона, Шарлоту Бронте.

Роман Володимира Лиса «Століття Якова» здобув перемогу у національному конкурсі «Коронація слова» у статусі «Найкращий роман десятиліття». За романом також знято історичний мінісеріал.

Запрошуємо до нашої бібліотеки переглянути книги метра сучасної літератури, який пише в кращих традиціях друкованого слова та висвітлює реалії сьогоднішнього часу.



Коментарі