14 лютого - День усіх закоханих!

Технології харчової промисловості



До Дня працівників харчової промисловості, який цього року відзначається 18 жовтня, наукова бібліотека підготувала експрес-виставку. На виставці представлені видання: «Харчова хімія», Ростовський В.С. «Система технологій харчових виробництв», Шутенко Є.І. «Технологія круп’яного виробництва», Дорохіна М.О. «Технологія продукції харчування», «Мікробіологія та фізіологія харчування», «Зберігання та переробка сільськогосподарської продукції», тощо.

Харчова промисловість України забезпечує внутрішній споживчий ринок якісними продуктами харчування майже на 90%. Галузь відіграє надзвичайно важливу роль у зовнішній торгівлі країни, формуючи більш 50% зовнішньоторговельного обороту продукції АПК України.

Виробництво харчових продуктів є однією з найперших умов життя людей і розвитку суспільства. На дану галузь покладено відповідальне завдання – задоволення потреб кожної родини в якісній, смачній та доступній продукції харчування. Ефективна робота підприємств галузі зумовлена, передусім, професіоналізмом працівників, високим рівнем організації виробництва та впровадженням новітніх технологій.

До харчової промисловості належать понад 40 галузей і виробництв, а промислове виробництво харчових продуктів здійснюють понад 5000 підприємств, які виробляють широкий асортимент продуктів харчування.

Наукова бібліотека щиро вітає університетську спільноту з професійним святом – Днем працівників харчової промисловості. Особливі вітання кафедрі «Харчових технологій та готельно-ресторанної справи». Бажаємо міцного здоров’я, родинного благополуччя, наснаги, любові та добра! Нехай кожен день приносить вам нові здобутки та досягнення!



 

 

Коментарі