14 лютого - День усіх закоханих!

В першу неділю жовтня в Україні відзначається День працівників освіти, згідно з Указом Президента від 11 вересня 1994 року. В 2020 році Український День вчителя припадає на 4 жовтня.
Уперше педагогів привітали з квітами й подарунками 1947 року в бразильському місті Сан-Пауло. Тоді ж питання про свято почали обговорювати в США. Сталося це завдяки вчительці з Арканзасу Матті Віт Вудридж, яка в 1944 році написала листа в Білий Дім. У листі йшлося про те, що пора вже виділити в році один день на вітання людей, які займаються вихованням молодих поколінь, а отже — роблять чималий внесок у майбутнє країни. Лист потрапив до рук першої леді, Елеонори Рузвельт, яка виступила з цим питанням в американському конгресі та переконала чиновників у необхідності такого свята. Сьогодні професійне свято вчителів поважають в усьому світі і кожній культурі.
В незалежній Україні майже 860 тисяч педагогів, вихователів, майстрів виробничого навчання, науково-педагогічних працівників і управлінців. Вони навчають і виховують понад мільйон дошкільнят, навчають більше п’яти мільйонів школярів, викладають майбутню спеціальність майже трьом мільйонам студентів країни.
В ТДАТУ сформувався високопрофесійний педагогічний колектив. Сучасний рівень освіти на 27 кафедрах університету забезпечують відомі в аграрній галузі вчені, досвідчені педагоги, серед яких понад 38 докторів наук, професорів, більш ніж 250 кандидатів наук, доцентів. За п’ять останніх років понад 200 викладачів університету та молодих вчених пройшли навчання та стажування в більш як 10 країнах світу.
До дня працівників освіти наукова бібліотека підготувала експрес-виставку, на якій представлені видання: «Вища освіта України», «Покликання університету», О.О. Базалук «Філософія освіти», «Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного», «Учений, педагог організатор», «Аграрна освіта України», «Освітні технології», «Володимир Кюрчев. Життєвий шлях на освітянській ниві» та ін…
Наукова бібліотека щиро вітає всю університетську спільноту з Днем освітянина, бажаємо відчуття повноти й неповторності життя, здоров’я, невичерпних творчих сил, натхнення, щастя й людської шани!

Коментарі