14 лютого - День усіх закоханих!



До Міжнародного дня музики, яке було засновано музичною радою при всесвітній організації ЮНЕСКО і відзначається 1-го жовтня, наукова бібліотека підготувала тематичну виставку «Музичне мистецтво України». 

На виставці представлені книги по музичному мистецтву, книги про видатних українських композиторів: Миколу Кагарлицького, Григорія Верьовку, Миколу Леонтовича, Георгія Майбороду.
Справжніми перлинами всесвітньої музики стали українські співачки: Софія Крушельницька, Оксана Петрусенко, Марія Шимановська, книги про них також представлені на виставці. Не обійшли увагою і видатних співаків, музична творчість Івана Паторжинського, Анатолія Солов’яненко, Дмитра Гнатюка, Кузьми Скрябіна розкривається у книжкових скарбах бібліотеки.
З музикою наше людство знайоме з давніх часів. На світі знайдеться небагато людей, які зовсім байдужі до музики. Це мистецтво має величезний потенціал і багатьом композиторам донині вдається виражати через неї не тільки стан своєї власної душі, але й передавати атмосферу навколишнього, повного почуттів і переживань складного внутрішнього світу взаємин людини і природи. Вона скрашує життя людей, змушує їх радіти і співпереживати, відкриваючи двері в прекрасний світ звуків і коливань наших власних струн душі.
Вітаємо усіх наших читачів із Міжнародним днем музики та запрошуємо до перегляду тематичної виставки, яка розташована на першому поверсі бібліотеки.

Коментарі