14 лютого - День усіх закоханих!

Влітку до фондів наукової бібліотеки надійшла монографія “Вирощування диких копитних” відомого вченого-зоолога та мисливствознавця, заслуженого діяча науки і техніки України, доктора біологічних наук, професора кафедри геоекології та землеустрію Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного Анатолія Михайловича Волоха. 
Анатолій Волох є співавтором Червоної книги України (1998, 2009, 2020), багатьох наукових монографій, підручників з екології для шкіл та ЗВО, а також посібника для працівників природоохоронних організацій.  Автор понад 200 наукових статей, опублікованих в Данії, Греції, ФРН, Іспанії, Канаді, Молдові, Сербії, Словаччині, США, Польщі, Росії та Україні Екстраординарний член Німецького товариства дослідження диких тварин та мисливства, член ради з захисту кандидатських та докторських дисертацій Інституту зоології ім. І.І. Шмальгаузена НАН України, член Ради Українського теріологічного товариства, член міжнародного теріологічного товариства, почесний член Українського товариства мисливців та рибалок.
По глибині освітлення матеріалу цьому виданню нема рівних.
«Це одна з книг, якої дуже не вистачало мисливській спільноті України!» (Василь Новицький – голова НТР  Всеукраїнської асоціації мисливців та користувачів мисливських угідь).
У розділах монографії наведено історію розведення диких копитних, висвітлено його правові, біологічні, зоотехнічні, господарські та економічні питання. Надано інформацію щодо будови вольєрів та особливостей вирощування різних мисливських копитних у неволі. Велику увагу приділено біологічним основам годівлі, ветеринарно-санітарним, селекційним заходам, а також раціональному використанню вирощених тварин.
Дякуючи автору, наукова бібліотека надає можливість ознайомитись з чудовою, насиченою фактичним матеріалом та добре ілюстрованою книгою, на 400 сторінках якої кожний знайде сучасну інформацію та фахові рекомендації із забезпечення усіх стадій розведення копитних різних видів – від будівництва вольєра до трофейної оцінки тварин. То ж метою написання книги насамперед є ознайомлення працівників сільського господарства, мисливців та екологів із сучасними досягненнями у вольєрному розведенні диких копитних з надією його розвитку в Україні.
Крім того, видання може служити зразком правильності (поліграфічного, бібліографічного) оформлення наукового видання.
Наукова бібліотека чекає всіх бажаючих на зустріч цим унікальним виданням!

Коментарі