14 лютого - День усіх закоханих!

Життя, гідне пам’яті і пошани

Історія кожного міста невід’ємно пов’язана з людьми, які своєю діяльністю залишили слід у його розвитку. До дня міста Мелітополь наукова бібліотека підготувала відео-презентацію «Життя, гідне пам’яті і пошани»

Люди, яким присвячена відео-презентація, залишили помітний слід в історії нашого міста, країни, а такі герої презентації, як Григорій Чухрай мають і всесвітню славу. Всі вони різні, як за соціальним статусом, так і за родом діяльності. Але є і те, що їх поєднує – всі вони жили в Мелітополі.

Презентація розповідає про знаменитих мелітопольців: Андрія Корвацького – видатного таврійського садівника, «хрещеного батька» мелітопольської черешні,  лікаря і громадського діяча; купця-мецената Іллю Стамболі; Архієпископа Сергія Мелітопольського (в миру Олександр Михайлович Звєрєв); художника Олександра Тишлера; письменника Павла Ловецького; садівника, селекціонера, автора і співавтора 37 сортів персика, директора Мелітопольської дослідної станції садівництва Михайла Сидоренка; кінорежисера Григорія Чухрая; почесного громадянина м. Мелітополя Миколу Мохова; історика, археолога, доктора наук, ініціатора створення заповідника «Кам’яна Могила» і першого його директора Бориса Михайлова.

Безумовно, в рамках даної відео-презентації неможливо розповісти про тих людей, чиє життя так чи інакше було пов’язане з нашим містом. І все ж ми щиро сподіваємося, що представлений матеріал вас зацікавить. Звернувшись в наукову бібліотеку ТДАТУ ви зможете більш детально ознайомитися з матеріалами, використаними в підготовці бесіди.

Крім того у фондах наукової бібліотеки знаходиться багато іншої літератури з краєзнавства, цінність цих видань незаперечна. Це книги Бориса Михайлова, Сергія Авдєєнка, Миколи Крилова, Володимира Рєзника, Олександра Алексєєва та ін. В них ви знайдете історичні факти, нариси, що висвітлюють різноманітні сторони історії Мелітополя, розповіді про долі людей, старовинні фотографії. Інформація з різних джерел іноді суперечлива, можливо це вас заінтригує і підштовхне до більш глибокого вивчення історії рідного краю.

Світлана Голодова,

завідуюча відділом НБ






Коментарі