14 лютого - День усіх закоханих!

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЧИТАННЯ ЕЛЕКТРОННИХ КНИГ

18 вересня у світі відзначається Міжнародний день читання електронних книг. Перше велике святкування International Read an eBook Day відбулося в 2014 році за ініціативою одного з провідних дистриб’юторів електронних книг OverDrive. Ці вересневі заходи у другий декаді місяця мають щорічний характер.
Сучасні технології потрапили в абсолютно всі сфери існування людини – від побуту до науки. В останні роки у вільному доступі можна знайти безліч електронних книг, які поступово витісняють з ринку паперові видання. Пов’язано це з кількома перевагами, які надають електронні книги – безкоштовність, можливість в один пристрій для читання електронних книг завантажувати до десятка тисяч видань, невелика вага пристрою, можливість знаходити в тексті окремі фрагменти, заголовки, слова тощо.
Наукова бібліотека запрошує скористатися електронними ресурсами баз даних власної генерації – Електронної бібліотеки, в якій зібрані монографії, підручники, навчальні посібники, довідники, енциклопедії та інші матеріали згідно спеціалізації ТДАТУ. Для цього Вам необхідно надіслати заявку (прізвище, ім’я, по-батькові та номер групи навчання) на e-mail: tsaamelitopol@gmail.com або зареєструватися у Залі електронних ресурсі (наукова бібліотека, ІІ поверх, каб. №24).
Ще одним ресурсом власної генерації є електронний архів ТДАТУ – Інституційний репозитарій, в якому зібрані монографії, навчальні посібники, підручники, лабораторні практикуми, які написані викладачами та науковцями ТДАТУ.
Незважаючи на безліч переваг електронних книг, паперові видання стануть для вас не менш корисними!
Навчальні та наукові друковані видання Ви зможете отримати на абонементі навчальної та наукової літератури (наукова бібліотека, І поверх каб. № 7) та у Великому читальному залі (ІІ поверх наукової бібліотеки). Поринути у світ пригод вам надасть змогу абонемент художньої літератури (І поверх, каб. № 2).
Запрошуємо вас скористатися нашими ресурсами! До нових зустрічей!

Коментарі