14 лютого - День усіх закоханих!


19 СЕРПНЯ - ДЕНЬ ПАСІЧНИКА УКРАЇНИ

Це професійне свято бджолярів, яке щорічно відзначається в Україні 19 серпня на підтримку ініціативи Міністерства агропромислового комплексу України та Спілки пасічників України.
Бджолярів з давніх-давен шанували на українській землі. Протягом століть виготовлення меду з кропіткого ремесла перетворилося на справжнє мистецтво. З ним українці відзначають свята, частують гостей, лікують недуги. Старовинні рецепти медових страв є безцінною реліквією, яку ми маємо берегти для нащадків, його секрети відкриваються лише дбайливим і працьовитим.
Зазвичай в цей день проводяться конференції, засідання круглих столів, фестиваль і парад пасічників, на яких представляється медова продукція бджолярів і фірм України. Крім того, проходить презентація нової виданої літератури з бджільництва і, безсумнівно, дегустація меду та іншої медової продукції. У день святкування згадують двох перших видатних пасічників України - Петра Прокоповича (1775-1850) і Миколу Витвицького (1764-1853).
Якщо серед ваших друзів є пасічники, не забудьте привітати їх з професійним святом.

ПРИВІТАННЯ ДЛЯ ПАСІЧНИКІВ:

З Днем пасічника України! Спасибі вам за солодку працю! Трудиться довго і щасливо, нехай плоди принесуть прибуток, а бджоли так неквапливо побільше меду запасуть!

Честь і хвала трудівникам пасік, які приносять до столу українців неповторний дар землі та сонця. Велика подяка вам за наполегливість, вірність народним традиціям, любов до своєї землі!

Нехай добробут, радість творчості та відчуття гармонії з природою стануть винагородою всім українським бджолярам за терпіння та труд!

Гречка на полі цвіте, до вуликів пасічник йде!
Він, як бджоли, працьовитий, мед у нього - смаковитий!

Від всіх хто боїться бджіл, але любить мед, від всіх в кого болить горло, але немає власної пасіки, від усіх тих, хто знає ціну праці пасічника, від усіх медоїдів - Вам велике спасибі!
З професійним святом, з днем пасічника!


Коментарі