14 лютого - День усіх закоханих!

СВЯТО ТИХ, ХТО ЗМІНЮЄ СВІТ

Щорічно 12 серпня у всьому світі відзначається Міжнародний день молоді. Свято було встановлено Генеральною Асамблеєю ООН у грудні 1999 року за пропозицією Всесвітньої конференції міністрів у справах молоді. Вперше свято відзначили 12 серпня 2000 року.
Метою проведення цього свята є об’єднання молодих людей різних країн для особливої уваги до різних проблем молоді: працевлаштування, освіта, психологічні травми і особливості, поведінки в суспільстві, питання сексуального характеру, створення сім'ї, молодих батьків та ін.
За даними ООН, сьогодні у світі проживає рекордна кількість молодих людей - близько 1,8 мільярда дітей і підлітків у віці від 10 до 24 років. В Україні частка молодих складає 15% від усього населення країни.
У спілкуванні та інформаційній обізнаності — сила молоді сьогодні. Вони стають соціально активними, в Україні понад 20% підлітків беруть участь у дитячих та юнацьких громадських організаціях.
Молодь не просто обізнана, вона залучена до пошуку рішень. Одиночний протест юної Грети Тунберг проти кліматичних змін переріс у резонансну глобальну акцію. Нам всім варто взяти з неї приклад!
Завдяки широкому кругозору молоді люди мислять глобально і знаходять креативні рішення серйозних соціальних викликів. Школярка Катерина Малкіна з Маріуполя відкрила спосіб боротьби з пластиковими відходами за допомогою личинок. Завдяки винаходу молодого інноватора Андрія Коноваленка з Луганської області будь-яку поверхню можна зробити інтерактивною. Це дозволить замінити дороге мультимедійне обладнання для шкіл і зробити процес навчання динамічнішим.
Студентське покоління ТДАТУ - це прогресивна, творча, обізнана, креативна та активна молодь. Наукова бібліотека щиро вдячна всім студентам, які приймали активну участь у наших заходах. Наприклад у акції до ювілею Ліни Костенко, результатом став видео-ролик (посилання), прийняли участь 13 студентів різних факультетів.
Вітання кращим із кращих - стипендіати Мелітопольського міського голови: Надія Шац, Вадим Струков, Олександр Нікулін, Алія Айбетова, Анастасія Шершеновська, Андрій Коломоець; стипендія імені Д.К. Моторного: Олександр Тисленко, Дмитро Заволокін, В’ячеслав Латоша; академічна стипендія президента України: Костянтин Данюк, Валерія Міліч, Аліна В’юник, Анастасія Шило; володарі іменної стипендії Верховної Ради України: Артем Іванча, Денис Макаров.
Наукова бібліотека щиро вітає всю світову молодь та особливо молодь ТДАТУ, бажаємо сонячного настрою, веселих друзів, море позитиву та креативних ідей, успіхів у навчанні і роботі,  щастя і віри у власні сили!
Світлана Голодова,
завідуюча відділом наукової бібліотеки





Коментарі