14 лютого - День усіх закоханих!

Оновлений Перелік наукових фахових видань України

Нещодавно Атестаційна колегії МОН України внесла зміни до Переліку фахових видань України.
Постійний моніторинг журналів проводиться задля забезпечення та підвищення якості наукової інформації, яка в них публікується та інтеграції видань у міжнародний дослідницький простір.
До оновленого Переліку наукових фахових видань України від 26 лютого і 6 березня 2020 року 2 науковим виданням ТДАТУ присвоєна категорія «Б»:
  • Праці Таврійського державного агротехнологічного університету (друковане періодичне видання; спеціальності – 122, 133, 181);
  • Науковий вісник Таврійського державного агротехнологічного університету (електронне періодичне видання; спеціальності – 122, 133).
Колегія затвердила 13 друкованих періодичних видань, що включені до категорії «А», 338 друкованих періодичних видань та 20 електронних періодичних видань, що включені до категорії «Б», 53 науковим виданням було відмовлено у включенні їх до Переліку наукових фахових видань України
Кількість друкованих періодичних журналів, що були включені до Переліку наукових фахових видань України
  • Категорії «А» –  9 журналів.
  • Категорії «Б»  – 157 журналів.
  • Електронні періодичні видання  –  14 журналів.
Існують основні критерії оцінки журналів, що регулюють відбір наукових журналів:
  1. Свідоцтво про державну реєстрацію.
  2. ISSN
  3. Присвоєння кожному науковому матеріалу DOI (Digital Object Identifier).
  4. Сайт видання, де прописано його політику, редакційний склад, наявність рецензування, публікаційна етика, порядок оформлення та подання статті для публікації тощо.
  5. Експертне рецензування.
  6. Досвідчені та поважні вчені у складі редколегії видання.
  7. Індексація у міжнародних наукометричних базах даних тощо.
Вітчизняні наукові журнали створюються для розвитку вченого потенціалу, забезпечення комунікації між дослідниками та публікації результатів праць. Дуже важливо, щоб кожне видання було зацікавлене у постійному покращенні їхнього змісту та виходу на нові рівні ідентифікації науковою спільнотою. Ознайомитися з повним списком видань категорії А, Б, В можна за посиланням.

Коментарі