14 лютого - День усіх закоханих!

Вивчаємо новий український правопис

У новій редакції «Українського правопису», який почав діяти з 3 червня 2019 року, передбачено низку суттєвих змін. Так, змінилися правила написання окремих слів (проєкт, віцепрезидент тощо), а в інших передбачена можливість паралельного використання двох форм (аудиторія і авдиторія, ірій та ирій). Повний текст документа оприлюднено на офіційних сайтах Міністерства освіти і науки та Національної академії наук.
Наукова бібліотека з цього приводу та до Міжнародного дня рідної мови, який щорічно відзначається 21 лютого, підготувала виставку-цитату зі зміною експозицій «Вивчаємо новий український правопис».       
Живу мову без змін уявити важко. Навіть ми з вами вносимо в розмовну мову повсякчас свої корективи. Українська мова багата на цікавинки! Вона відрізняється від решти східнослов’янських мов своєю милозвучністю та унікальними словами та правилами. Українська мова офіційно визнана однією з найкрасивіших: вона посідає друге місце у світі за мелодійністю (після італійської) та третє за красою лексики (після французької та перської). І це підтверджені факти. 

Поступове впровадження нового правопису в усіх сферах життя українців передбачено протягом наступних п’яти років, проте ми – починаємо змінюватися вже сьогодні!

Виставка демонструється на першому поверсі наукової бібліотеки.

Коментарі