14 лютого - День усіх закоханих!


Грибна плантація

Вирощування грибів в теплиці – перспективна галузь сільського господарства. Цю культуру можна завжди знайти на прилавках супермаркетів або ринків. Але куди приємніше виростити її самостійно. Не можна сказати, що процес вирощування досить складний.Наукова бібліотека підготувала тематичну виставку «Грибна плантація». Виставка знайомить читачів з науковими і науково-популярними виданнями із грибівництва: представлено наукові праці науковців нашого університету, які займаються цією справою: О.С. Міроничева і О.П. Прісс «Вплив біологічно-активних речовин на ріст та якість чистої культури грибів роду гливи звичайної», Н.П. Загорко, О.С. Міроничева «Проблеми механізації комплексів по виробництву і переробці грибів», О.С. Міроничева, І.І. Бандура «Швидкість морфогенезу штамів…».
В працях описані дослідження, переробка, консервування, впровадження нових штамів гливи, тощо. Книги А.И. Морозов «Вешенка, шампиньон, сиитаке: выращивание, переработка и применение», Л.А. Девочкин «Шампиньоны», И.А. Дудка «Культивирование съедобных грибов», Ц. Ранчева «Интенсивное производство шампиньонов»…
Також багато цікавих статей на цю тему представлені на шпальтах часописів «Агроіндустрія», «Овочі і фрукти», «Огородник», «Зерно» в статтях О. Цизь «Грибна плантація на колоді», О. Карпенко «Сучасне грибівництво: не гливою єдиною», Л. Беневьят «Практика шиитаке», О. Михайлова «Їстівні гриби для рішення глобальних задач», «Посівний міцелій: на що звернути увагу» та інші.
Гриби – невибаглива культура. Вона не вимагає нездійсненних умов для зростання. Необхідно тільки чітко дотримуватись основних правил. Всього їх три:
  • грамотне освітлення приміщення;
  • підходяща вологість;
  • дотримання температурного режиму.
Просто вам буде потрібно трохи терпіння і часу. Результат не змусить себе чекати, всі витрачені сили будуть компенсовані хорошим урожаєм.
Запрошуємо до перегляду тематичної виставки, яка демонструється на першому поверсі наукової бібліотеки.


Коментарі