14 лютого - День усіх закоханих!


Наукова бібліотека ТДАТУ – у Вікіпедії

Вікіпедія – це світ, де можна поділитися своїми знаннями та залишити наступним поколінням щось важливе. Немає, мабуть, людини, яка хоча б раз не користувалася послугами інтернет – енциклопедії Вікіпедія.
У жовтні 2019 року наукова бібліотека ТДАТУ долучилась до вікі-проекту і розмістила свою персональну сторінку у Вікіпедії. Для надання змістовної інформації на сторінці, було опрацьовано документи з історії бібліотеки, проаналізовано основні етапи формування фондів та науково-дослідну діяльність. На сторінці надано багато зовнішніх посилань на джерела інформації, що більш детально представляють діяльність наукової бібліотеки ТДАТУ і піднімає рейтинг як бібліотеки, так і університету загалом.
Вікіпедія – інтернет-енциклопедія нового покоління, яка є найбільшою, багатомовною та найпопулярнішою в світі. У січні 2019 року українській Вікіпедії виповнилося 15 років від часу створення першої статті На всеукраїнському рівні Кабінет міністрів України підтримав вікі-проект та  запросив державні, громадські організації, бібліотеки, університети усіх сприяти розвитку україномовного розділу Вікіпедії. Наразі в українській Вікіпедії у категорії «Бібліотеки» представлено сторінки більше 500 бібліотек.
Досвід роботи Наукової бібліотеки ТДАТУ у Вікіпедії розпочався у 2017 році. В рамках Вікімарафону та з нагоди 85-річчя Таврійського державного агротехнологічного університету( з 2019 Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного) науковою бібліотекою було започатковано освітньо-науковий проект «Науковці ТДАТУ у Вікіпедії». Проект покликаний представляти науковий потенціал університету у віртуальному інформаційному середовищі вільної інтернет-енциклопедії, сприяти зміцненню іміджевих позицій нашого навчального закладу. Сьогодні у Вікіпедії представлено 22 сторінки науковців ТДАТУ.
З напрацюваннями та досвідом роботи у Вікіпедії фахівці наукової бібліотеки ТДАТУ діляться на бібліотечних семінарах та конференціях.
Наукова бібліотека має намір стати постійним партнером української Вікіпедії, активніше представляти свою діяльність та діяльність ТДАТУ і працювати у вікі-проектах, проводити роботу зі створення та наповнення даного ресурсу.


Коментарі