14 лютого - День усіх закоханих!

Щит українського народу

До Дня захисника України наукова бібліотека підготувала стендову виставку «Відважні наші герої». Фото-виставка це данина всім захисникам, які боронять рідну неньку Україну, та пам’ять про тих, хто поклав свої голови, захищаючи кордони країни (за матеріалами «Книги пам’яті полеглих за Україну).
Станом на 7 травня 2019 р. у Книгу пам’яті полеглих за Україну занесено 4125 загиблих, а воїнів-запорожців – 133. В Книзі враховані всі бойові та більшість не бойових втрат, яких зазнала Україна під час проведення АТО та ООС (https://memorybook.org.ua/).
Свято День захисника України встановлено 14 жовтня 2014 року Указом Президента України з метою вшанування мужності, бойового подвигу та героїзму захисників, незалежності і територіальної цілісності України, самовідданості громадян, які присвятили своє життя служінню українському народу,  збереження та розвитку національних військових традицій і звитяг, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві, посилення суспільної уваги та турботи про захисників рідної землі та на підтримку ініціативи громадськості.
Захист Вітчизни – свята справа! Наукова бібліотека щиро вітає всіх зі святом! Бажаємо всім захисникам незламної волі, твердості духу, надійного родинного тилу, богатирського здоров’я, звершення всіх мрій і побажань!

Зі святом Вас, дорогі наші захисники!

Коментарі