14 лютого - День усіх закоханих!


Кураторська година «На мелітопольських рубежах»

До 76-ї річниці звільнення м. Мелітополя від фашистських загарбників наукова бібліотека для студентів факультету Економіки та бізнесу провела кураторську годину «На мелітопольських рубежах». Студенти мали змогу побачити унікальну архівну хроніку подій, що відбувались у Мелітополі у 1943 році. Була представлена мультимедійна презентація з історичними фото та документальними матеріалами.
Кураторська година «На мелітопольських рубежах» – це привід, щоб віддати належну шану воїнам-визволителям нашого міста, що піднялись на бій з фашизмом, усім тим, хто кував перемогу, працюючи на заводах і фабриках, у наукових установах, на ланах і фермах, хто боровся із ворогом у партизанських загонах і підпіллі.
Дорогою ціною дісталася перемога. У визволенні міста брали участь 69 військових з’єднань загальною чисельністю понад сто тисяч осіб. В ході Мелітопольської операції було знищено 78 тисяч і взято в полон понад 13 тисяч гітлерівських солдатів і офіцерів. Знищено понад 800 танків і самохідних гармат. За подвиги, здійснені в ході Мелітопольської операції, 87 бійців і командирів удостоєні звання Героя Радянського Союзу.


Коментарі