14 лютого - День усіх закоханих!


День працівників харчової промисловості

До Дня харчової промисловості, який цього року відзначається 20 жовтня, наукова бібліотека підготувала експрес-виставку «Технології харчової промисловості». На виставці представлені видання: «Харчова хімія», Ростовський В.С. «Система технологій харчових виробництв», Шутенко Є.І. «Технологія круп’яного виробництва», Дорохіна М.О. «Технологія продукції харчування», «Мікробіологія  та фізіологія харчування», «Зберігання та переробка сільськогосподарської продукції», тощо.
Харчова промисловість України забезпечує внутрішній споживчий ринок якісними продуктами харчування майже на 90%. Галузь відіграє надзвичайно важливу роль у зовнішній торгівлі країни, формуючи більш 50% зовнішньоторговельного обороту продукції АПК України.
До харчової промисловості належать понад 40 галузей і виробництв, а промислове виробництво харчових продуктів здійснюють понад 5000 підприємств, які виробляють широкий асортимент продуктів харчування. Понад 200 підприємств харчової промисловості стали партнерами іноземних фірм. Це співробітництво дало змогу освоїти новітні технології, придбати обладнання, потрібну сировину, випускати нові види продукції не нижче європейських стандартів.
Наукова бібліотека від щирого серця вітає університетську спільноту з професійним святом – Днем працівників харчової промисловості. Особливі вітання кафедрі «Харчових технологій та готельно-ресторанної справи». Бажаємо міцного здоров’я, родинного благополуччя, наснаги, любові та добра! Нехай кожен день приносить вам нові здобутки та досягнення!


Коментарі