14 лютого - День усіх закоханих!

Література в жіночих руках

«Фантазіє, богине легкокрила,
Ти світ злотистих мрій для нас одкрила»
Леся Українка
До Міжнародного жіночого дня 8 березня наукова бібліотека підготувала експрес-виставку «Література в жіночих руках». На виставці представлені твори талановитих українських письменниць, які в різні часи були і є дуже популярними серед читачів. Це класичні твори Лесі Українки, Ольги Кобилянської, Марко Вовчок, Ірини Вільде, Валерії Врублевської, а також твори нашої сучасниці Ліни Костенко, що стали вже класикою.
Не відстають від своїх легендарних попередниць і сучасні молоді письменниці: Ірен Роздобудько, Ірен Карпа, Наталія Гурницька, Марія Матіос, Наталка Доляк, Софія Андрухович, Лада Лузіна, Віра Вовк. Їх література, яка також представлена на експрес-виставці, є живим відбитком невпинного руху, постійних перевтілень нашого життя, його неочікуваних видозмін, його незбагнених метаморфоз,.
 До речі, саме таку назву «Метаморфози» дала своїй книжці наша мелітопольська письменниця Світлана Непомняща, в яку ввійшли вибрані поезії і проза авторки, що життєописують наше буття.
         Українські письменниці своєю творчістю котрий раз довели чоловікам, що здолати найпотужніші шторми долі здатна саме Жінка – особистість, яка вірить, що «розумно влаштований наш світ».
         Вітаємо всіх жінок та дівчат зі святом і бажаємо творчого натхнення у роботі та успіхів у навчанні! Запрошуємо до перегляду експрес-виставки, яка розташована на абонементі художньої літератури.

Коментарі