14 лютого - День усіх закоханих!


Недоспівана пісня Володимира Івасюка


4 березня, до 70-річчя видатного українського композитора та поета, Героя України Володимира Івасюка, наукова бібліотека та ЦКІД  провели музичне перехрестя «Недоспівана пісня». Ця музична посвята - це коротка, але змістовна розповідь про творчий та життєвий шлях талановитої людини, патріота України.
На музичному перехресті у відеозапису прозвучали чарівні пісні Володимира Івасюка – «Водограй», «У долі своя весна», «Балада про мальви», «Жовтий лист».
У виконанні вокально колективу «Music Land» (музичний керівник ЦКІД Анжеліка Щиголева) прозвучала знаменита пісня Івасюка «Червона рута». Вірші «Червоної Рути» Володимир Івасюк написав, узявши за основу старовинну грецьку легенду про міфічну квітку та поєднавши її з гуцульським повір'ям про те, що рута раз на двадцять років зацвітає червоним цвітом і приносить щастя тому, хто її знайде.
А у «далекі гори» ми «піднялись» з Дмитром Пузановим та Олександром Руденко, у виконанні цього дуету прозвучала ніжна пісня-перлина «Я піду в далекі гори». Ведучими музичного перехрестя були студенти Артем Клик та Алія Айбетова. Проникливо прозвучали вірші у виконанні Євгенія Кривцуна. Захід супроводжувався мультимедійною презентацією.
Життя Володимира Івасюка було коротким і трагічним. Він – один із творців української естрадної музики. Видатний українець, який прожив всього 30 років, за своє коротке життя написав 107 пісень, 53 інструментальних твори, створив музику до кількох спектаклів. Окрім цього він бу скрипалем, чудово грав на фортепіано, віолончелі, гітарі, майстерно виконував свої пісні, був і неординарним живописцем та професійним медиком.
Володимир Івасюк – митець, який надто любив Україну. Він любив усе українське, творив талановитою рукою чудові пісні, які живуть і сьогодні. Висока популярність пісень Івасюка, є однією з кращих нагород, яка тільки може бути дарована композитору.

І вірю я, що у висотах,
Де чистих душ слід не зника,
На чарівній, космічній ноті
Бринить «Зоря ІВАСЮКА».
ЇЇ поки що астрономи
Не віднайшли, але знайдуть
І у реєстр нових поповнень
Під іменем цим занесуть!
Яка б нас не гнітила скрута,
Та виживе наш рідний край,
Бо в нім цвіте ЧЕРВОНА РУТА
І грає в горах ВОДОГРАЙ!






Коментарі