14 лютого - День усіх закоханих!

Пріоритети розвитку сучасної енергетики в Україні

22 грудня Україна щороку святкує День енергетика. З цієї нагоди наукова бібліотека підготувала тематичну виставку «Сучасні енергетичні технології». На виставці представлені фахові, науково популярні, науково-виробничі періодичні видання: «Винахідник і раціоналізатор», «Біоенергетика», «Енергетика та електрифікація», «Промелектро», навчальні видання, монографії в яких висвітлюються пріоритети розвитку нетрадиційної, відновлювальної та біоенергетики
Енергонезалежність – це новий образ сучасної України. Сьогодні енергетична політика України в цілому спрямована на енергозбереження і розвиток альтернативних, нетрадиційних і відновлюваних джерел енергії.
Майбутнє людства за нетрадиційними джерелами енергії, які по собівартості дешевше за традиційні. Більшість людей світу вважають сонячну енергетику – енергетикою майбутнього, надією всього людства.
Використання енергії вітру є одним із найдавніших відомих способів використання енергії із навколишнього середовища. Як відомо, вітер використовували ще з античних часів, наприклад, у стародавніх млинах, згадка про які датована першим століттям нашої ери. Процес будівництва української вітроенергетики розпочався у 1996 році, коли була зпроектована Новоазовська ВЕС. Нині, в порівняні з областями, в розвитку вітроенергетики Запорізька область є лідером.
Одним з перспективних напрямків відновлювальної енергетики є біоенергетика. Цей напрямок об’єднує способи отримання енергії з відходів, біопалива з рослин, використання нетрадиційних видів палива. У біоенергетиці використовують сміття з будівництва, від вирубки лісу, від виробництва паперу, від фермерських господарств, сміття з міських звалищ і так само виробляється природним чином метан.
День енергетика затверджено Указом Президії Верховної Ради Радянського Союзу від 23-го травня 1966-го року. В суверенній Україні професійне свято День енергетика було додатково затверджено Указом № 522/93 Президента України від 12-го листопада 1993-го року.
У цей день ми щиро вітаємо з професійним святом наших енергетиків та електриків, всіх працівників енергетичного комплексу, а також викладачів та студентів Енергетичного факультету ТДАТУ та запрошуємо до перегляду тематичної виставки, яка демонструється на першому поверсі наукової бібліотеки.

Коментарі