14 лютого - День усіх закоханих!

САД КАМЕНІВ. 2017 – РІК ЯПОНІЇ В УКРАЇНІ

22 листопада до року Японії в Україні в літературно-музичній вітальні наукової бібліотеки відбулась віртуальна подорож країною сходу сонця – Японією  під назвою  «Сад каменів». До заходу були підготовлені тематичні виставки «Країна сходу сонця» та «Японська література», де представлені книги, які розкривають традиції, економічний та технічний розвиток цієї східної країни та твори великих майстрів японської художньої літератури. Виставки прикрасили екібани та орігамі.

В заході прийняв участь доцент кафедри «Електротехнології і теплові процеси»  доцент М. І. Стручаєв, який поділився своїми враженнями від Японії, де працював у 1996 році. Присутні студенти факультетів ІКТ та МТФ зацікавились цією розповіддю.

До уваги присутніх був представлений короткий огляд художньої літератури Японії.


Японія – унікальна країна. Не багато хто знає чому Японію називають «країною сонця, що сходить». Це найбільш східна держава і японці перші на землі зустрічають сонце. Сама назва країни японською – сонце. Сонце також зображено на національному прапорі країни.
Унікальні в цій країні і люди, їх секрет в тому, що вони не роблять доповіді про роботу, а працюють. Унікальним також є ставлення японців до природи — воно сповнене глибокого споглядання і романтики.
Японія геніальна в області дизайну, нових технологій, моди і кухні. Давні звичаї і традиції – це не лише данина предкам, а невід’ємна частина життя японців.
Захід «Сад каменів» дав змогу присутнім відправитись в казкову Японію, познайомитись з побутом та традиціями давньої країни. Насолодитись стародавнім звичаєм ханамі, послухати віршовану форму танку та хокку, помилуватись красою гори Фудзіяма, стати  японцем хоч на мить, щоб відчути частинку “Країни східного сонця” в своїй душі.



Коментарі