14 лютого - День усіх закоханих!

ДОСТУП ДО МІЖНАРОДНОЇ БАЗИ ДАНИХ 

                               WEB OF SCIENCE


Наукова бібліотека Таврійського державного агротехнологічного університету за кошти держбюджету отримала доступ до міжнародної бази даних Web of Science.
Web of Science – міжнародно визнана реферативна база даних наукового цитування, надається компанією Thomson Reuters. Web of Science надає можливість пошуку серед понад 12 тис. журналів і 160 тис. матеріалів конференцій в галузі природничих, суспільних, гуманітарних наук, що дозволяє отримати найбільш релевантні дані. Крім пошуку, Web of Science встановлює посилання між певними дослідженнями з використанням цитованих матеріалів і тематичних зв’язків між статтями, встановленими авторитетними дослідниками, що працюють в даній області.
Відповідно до наказу МОН від 19.09.2017 № 1286 Департаментом економіки та фінансування забезпечується фінансова підтримка доступу ВНЗ України до Web of Science  в обсязі майже 13 млн. гривень за бюджетною програмою 2201040 «Дослідження, наукові та науково-технічні розробки, виконання робіт за державними цільовими програмами та державним замовленням, підготовка наукових кадрів, фінансова підтримка преси, розвитку наукової інфраструктури, наукових об’єктів, що становлять національне надбання, забезпечення діяльності Державного фонду фундаментальних досліджень» з метою забезпечення доступу до електронних баз даних.
Доступ до електронних наукових баз даних дозволить вченим ТДАТУ працювати з найбільш актуальною інформацією. Це сприятиме тому, що якість досліджень і розробок у наших ВНЗ та наукових установах підвищуватиметься.
Доступ до міжнародної бази даних Web of Science за кошти держбюджету отримали 64 бібліотеки ВНЗ України, ще 68 бібліотек ВНЗ отримали доступ до баз даних Scopus. В межах Запорізької області це:
  • Таврійський державний агротехнологічний університет
  • Запорізький національний університет
  • Запорізький національний технічний університет
  • Бердянський державний педагогічний університет


Коментарі