14 лютого - День усіх закоханих!

ТРАКТОРИ: ІСТОРІЯ, ЛЮДИ, МАШИНИ



Щорічно у третю неділю листопада в Україні відзначається День працівників сільського господарства. Це свято було засноване у 1993 році і присвячується всім аграріям країни.
До цього свята Наукова бібліотека ТДАТУ підготувала тематичний перегляд «Трактори: історія, люди, машини», який демонструється у великому читальному залі.
На перегляді представлено публікації з історії та сучасності вітчизняного і закордонного тракторобудування, життєвий та науковий шлях українських конструкторів XX сторіччя в галузі. Найбільша частина перегляду присвячена розробкам науковців ТДАТУ.

ТДАТУ займає одне з провідних місць в галузі тракторобудування України. В НДІ механізації землеробства Півдня України створена наукова школа, в якій плідно працюють член-коресподент НААН України, д.т.н., професор В.Т. Надикто та член-коресподент НААН України, д.т.н., професор В.М. Кюрчев. Під їх керівництвом створено систему агрегатування сучасних вітчизняних тракторів та досягнуто істотних результатів у розробці комбінованих агрегатів на базі нових орно-просапних тракторів сімейства ХТЗ-160.
Вчені ТДАТУ є авторами багатьох винаходів в галузі тракторобудування. Це винаходи Кюрчева В.М., Надикта В.Т., Кушнарьова А.С., Діордієва В.Т., Крижачківського М.Л, Шабали М.О., Дідура В.А., Чеха В.Ф., Черкуна В.Ю., Міткова В.Б., Чорної Т.С. та інших. На основі цих розробок студенти та магістри університету виконують курсові, дипломні проекти та магістерські роботи.

На сьогодні ТДАТУ є не тільки центром аграрної освіти в Південному регіоні України, але й головним центром в науковій діяльності.
У цей святковий день бажаємо вам і вашим родинам міцного здоров’я, миру, щастя, злагоди та процвітання.


Коментарі