14 лютого - День усіх закоханих!

Ми українці – нація Тараса

Кожного року вдячні українці урочистими заходами відзначають у березні роковини народження Тараса Шевченка. До цієї дати наукова бібліотека оголошує Шевченківську весну і пропонує  низку заходів, серед яких:
  • Ми українці – нація Тараса: тематична виставка
  • Вінок великому Кобзарю: перегляд
  • Шляхами Кобзаря: тематична бесіда
  • Барвистий світ Шевченкового слова:інформ – дайджест
На виставці представлені книги про історію походження українського народу, його звичаї, побут, духовне і національне відродження.
В історії кожного народу є імена, які він свято береже у своїй пам’яті і з великою любов’ю та повагою передає з покоління в покоління. Є таке ім’я і у нашого народу — Тарас Шевченко.
Тарас Шевченко – найвидатніша постать, духовний пророк української нації. У своїх творах він передав трагічний стан народу, а запальним словом покликав до боротьби за перемогу правди, за вільну Україну, за суверенну Державу.
Нащадки і однодумці Тараса Григоровича, українські поети і письменники втілювали мрії про вільну Україну в своїх творах. Це твори М. Рильського, П. Тичини, В. Сосюри, О. Вишні, М. Куліша, Б. Антоне́нко-Давидо́вича, В. Підмогильного, Л. Костенко, М. Матіос, та книга Ю. Лавриненко «Розстріляне відродження».

Запрошуємо всіх бажаючих до бібліотеки.

Коментарі