14 лютого - День усіх закоханих!

Знакове світло Майдану.


         З нагоди річниці вшанування Героїв Небесної Сотні, який відзначається 20 лютого, наукова бібліотека провела годину-вшанування «Знакове світло Майдану». У читальному залі бібліотеки університету не залишилось порожнього місця. Затамувавши подих, студенти і викладачі спостерігали за кадрами документальної хроніки подій, що відбувалися взимку-восени 2014 року на Майдані Незалежності. Поетичні рядки у виконанні студентів: Клика Артема, Івової Наталії, Османової Ельвіни, не залишили байдужими нікого. Емоції переповнювали кожного.

            Сцена читального залу була оформлена у вигляді імпровізованого Майдану: шини, бруківка, каска, інсталяція зі свічок «Дорога до зірок» тільки підсилили загальний настрій заходу.
З великою вдячністю усі присутні згадали Героїв Небесної Сотні, запаливши Свічку пам`яті та схиливши голови у скорботній хвилині мовчання.
Дуже емоційним і, насамперед, патріотичним був виступ завідуючої кафедри «Іноземних мов», кандидата філологічних наук, волонтера Полікарпової Юлії Олександрівни.

Завершальною нотою години-вшанування стало виконання Гімну України. Цей захід надав можливість всім присутнім нагадати події, які відбувалися на Майдані тої спекотної зими та вшанувати пам’ять загиблих героїв.

Новітні герої, Герої Небесної сотні… Їх імена уже назавжди вкарбовані в серця українців, а пам'ять нагадуватиме про їхні відвагу, мужність і самопожертву в ім’я свободи. Ми ними пишаємося. Ми їх пам’ятаємо. І завжди будемо пам’ятати!
Запрошуємо всіх небайдужих завітати до читального залу наукової бібліотеки переглянути документальну фотовиставку «Знакове світло майдану» та тематичну виставку «Хоробрі серця», присвячену Героям Небесної Сотні.



Коментарі