14 лютого - День усіх закоханих!

Як парость виноградної лози плекайте мову…

До Дня української писемності та мови – національного свята, що відзначається  9 листопада, наукова бібліотека пропонує перегляд літератури «Як парость виноградної лози плекайте мову…», тематичну виставку «Перлини українського фольклору», які демонструється на абонементі художньої літератури та виставку-адвайзер (порадник) «Розмовляй українською».
Багато є таємниць у світі, і найбільша з поміж них – мова. У наш час національного відродження й відновлення української державності помітно зріс суспільній інтерес молоді до походження та розвитку української мови як головної ознаки нашої нації. На перегляді «Як парость виноградної лози плекайте мову…» демонструються книги про таїну рідного слова, мовну скарбницю народу, про виникнення письменності у східних слов’ян, історію слів та українських імен і прізвищ.
На виставці-пораді «Розмовляй українською» представлено ілюстративно-текстовий матеріал, що характеризується пізнавальністю, виховною й естетичною функціями слова. Радимо ознайомитися з матеріалами виставки всім, хто прагне підвищити свій рівень грамотності.

Усіх, хто не байдужий до духовних набутків свого народу, кого цікавить українська космогонія, міфологія, легенди та перекази, казки, пісні – загалом все духовне , що протягом свого існування придбав український народ, запрошуємо переглянути книжкову виставку «Перлини українського фольклору».


Коментарі