14 лютого - День усіх закоханих!

Патріотична година 

«На мелітопольських рубежах»



22 жовтня наукова бібліотека в гуртожитку №3 ТДАТУ до дня визволення м. Мелітополя провела патріотичну годину «На мелітопольських рубежах».

Студенти мали змогу доторкнутися до історичного минулого, дізнатись про події, що відбувались в окупованому фашистами місті. На заході було представлено кадри документальної хроніки подій у м. Мелітополі у 1943 році. Затамувавши подих, студенти спостерігали за історичними кадрами . Пам’ять загиблих героїв війни присутні вшанували хвилиною мовчання.
До заходу було підготовлено перегляд літератури «Місто пам’ятає», на якому було представлено видання про воєнні події у нашому місті.

Також співробітниками наукової бібліотеки оформлено тематичний стенд «Мелітополь: сторінками страшної війни». На стенді розміщено інформацію про основні етапи визволення м. Мелітополя, а зокрема про Мелітопольську операцію та прорив лінії укріплень гітлерівських військ «Вотан».
23 жовтня 1943 року над містом Мелітополь замайорів Прапор Перемоги! Мелітополь був звільнений від гітлерівських окупантів. Місто лежало в руїнах: зруйновані заводи і фабрики, школи, будівлі 2-х інститутів, залізничний вузол. Тільки третина житлових будинків були придатними для відновлення.
У визволенні міста взяли участь 69 військових з’єднань загальною чисельністю понад 100 тисяч людей. У ході Мелітопольської операції було знищено 78 тис. і взято в полон понад 13 тис. гітлерівських солдатів і офіцерів. Знищено понад 800 танків і самохідних гармат. За подвиги, здійснені в ході Мелітопольської операції, 87 бійців і командирів удостоєні звання Героя Радянського Союзу.



Коментарі