14 лютого - День усіх закоханих!



Бібліотека презентує науково-бібліографічний покажчик «Звіти з НДР співробітників ТДАТУ (2013-2020 рр.)»«Звіти з НДР співробітників ТДАТУ (2013-2020 рр.)». Дане видання є продовженням покажчика «Звіти з науково-дослідницької роботи вчених та викладачів МІМСГ-ТДАТА-ТДАТУ (1953-2012 рр.)».
Сьогодні науково-дослідна робота в університетах є важливим інтелектуальним ресурсом та ознакою глобалізаційних процесів в освітньо-професійній і виробничій галузях. Впровадження результатів науково-дослідної діяльності викладачів у практику закладу вищої освіти дозволяє піднімати щабель професійної підготовки майбутніх фахівців на якісно новий рівень.
До створеного науково-бібліографічного  покажчика увійшли звіти з НДР за період 2013-2020 рр. Загальна кількість представлених джерел – 155. Тематика науково-дослідних робіт, відображена у покажчику, актуальна для сучасного агропромислового комплексу України: проблеми машино-використання в землеробстві, розробка та впровадження новітніх технологій вирощування, збирання, переробки та тривалого зберігання сільськогосподарської продукції, розробка технологій та засобів механізації вирощування інтенсивних садів, енергозбереження, фінансово-кредитне та обліково-аналітичне забезпечення діяльності підприємств.
Під керівництвом провідних вчених університету впродовж останнього часу розроблені: новий агрегат для сівби соняшнику; агрегат для обробітку пару; пристрої для здвоювання коліс тракторів; електросепаратор рослинних олій; система управління конкурентоспроможністю сільськогосподарських підприємств та підвищення конкурентоспроможності їх продукції. Також  розроблені технології і технічні засоби екологічної безпеки водних ресурсів, технічні засоби для систем зрошення насаджень плодових культур, технології використання регуляторів росту і біодобрив в системі органічного землеробства, технології комплексного використання екологічно безпечних біоантиоксидантів при зберіганні плодоовочевої продукції тощо.
Звіти з НДР у бібліографічному покажчику систематизовані за назвою НДІ, всередині за роками виходу, далі – за алфавітом назв. Опис робіт надається мовою оригіналу. Для зручності у користуванні створено іменний покажчик дослідників.
Покажчик стане у нагоді науковцям, викладачам, аспірантам, студентам, усім тим, хто цікавиться науковою діяльністю Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного.

Коментарі