14 лютого - День усіх закоханих!

Літо — пора, про яку ми всі мріємо і яку так хочеться почати з теплих, яскравих і сонячних емоцій. Звичайно, це час для мандрів. Екскурсійні міста, відомі пам’ятки, популярні курорти — цього разу пропонуємо вам відійти від традиційних уявлень про подорожі і поглянути на них з іншого боку. Досліджуємо найкрасивіші місця — райські куточки, про які мріє більшість мандрівників, разом з книгою.
Наукова бібліотека пропонує вам здійснити подорож на дивані «Навколо світу за 80 книг». Ми підібрали для вас ті книги, які подарують саме такі відчуття і забезпечать натхненням на всі три літніх місяці. Мова піде про книги, які не просто допомагають пережити пригоди разом з героями та перенестися в уяві в дивовижні місця нашої планети, а надихають  здійснити кругосвітню подорож самим.
Вичерпний роман про Індію Грегорі Девіда Робертса «Шантарам»  присвячений пригодам  в одній з найбільш контрастних, суперечливих і загадкових країн світу. Від першої до останньої сторінки книга просякнута щирою любов’ю автора до Індії, якою можуть заразитися навіть ті, хто до прочитання «Шантарама» жодного разу не цікавився цією країною.
Легке, повне гумору, але, тим не менш, неймовірно пізнавальне оповідання Ільфа та Петрова «Одноповерхова Америка» про подорож двох  кореспондентів в Сполучені Штати. Хоча з тих часів минуло вже 80 років, кажуть, що Америка не так вже й змінилася. Цю книгу можна використовувати й при складанні власного маршруту по Америці, і як приклад ідеальних подорожніх нотаток: захоплюючих, веселих і об’єктивних.
Цікавою навіть для бувалого мандрівника буде серія книг Pocket travelДжефф Дайер «Закохатися у Венеції, вмерти у Варанасі», Карін Мюллер «Автостопом по В’єтнаму», Тоні Джордан «Плюс один».
Завершуючим акордом виставки є спеціальні додатки до журналу «Новое время» – «Карта нового времени». Кожен журнал – це подорож до окремої країни: України, Польщі, Італії, Франції, Бельгії та інших.


Приєднуйтесь до нашої виставки-подорожі, яка розміщена на першому поверсі наукової бібліотеки!

Коментарі