14 лютого - День усіх закоханих!


АКАДЕМІЧНА ДОБРОЧЕСНІСТЬ – КОДЕКС ЧЕСТІ
Наукова бібліотека підготувала тематичну виставку «Академічна доброчесність – кодекс честі», яка знайомить викладачів, науковців, студентів з сукупністю етичних принципів та визначених законом правил, якими мають керуватися учасники освітнього процесу під час навчання, викладання та впровадження наукової (творчої) діяльності з метою забезпечення довіри до результатів навчання та наукових досягнень. На виставці представлено нормативні документи, статті з періодичних та методичних видань.
Питання академічної доброчесності є дуже актуальним для України. Новий закон «Про вищу освіту» заклав основи для університетської автономії, а відповідні підзаконні акти дали змогу університетам впроваджувати академічну,  фінансову, кадрову  автономію. Цей час є найкращим для того, щоб поєднати впровадження університетської автономії з розвитком академічної доброчесності в українських ВНЗ.
Тож, давайте почнемо впроваджувати академічну доброчесність із себе! Відновимо довіру до якісної вищої освіти в Україні!


Коментарі