14 лютого - День усіх закоханих!

ВЕСЕЛКОЮ СПЛЕЛИСЯ КОЛЬОРИ


До Дня вишиванки, який відзначається  в Україні у третій четвер травня наукова бібліотека підготувала експрес-виставку «Веселкою сплелися кольори».  На виставці експоновані книги, в яких розповідається про культуру, традиції та звичаї українського народу, про символіку єдності українців, про народних майстрів вишивки. Експрес-виставка експонується на абонементі художньої літератури.
День вишиванки – ще не офіційне і відносно нове народне свято, покликане сприяти єдності і культурному відродженню всього багатонаціонального українського народу.

Вишиванка вважається оберегом від усього лихого, що може статися в людському житті. Вона є символом краси та міцного здоров’я, а також щасливої долі. Вишиванка символізує  родинну пам’ять, вірність та любов у сім’ї. Вишиванку можна вважати одним із символів, яким українець може вирізнятися серед інших націй світу.

В  День вишиванки студенти, викладачі та співробітники нашого університету знову одягнуть свої вишиванки, щоб разом відзначити це весняне, яскраве свято.

Коментарі